Saya yang memang Saya

Monday, March 19, 2012

Pregnancy Scan 3D/4D


yuhuuu =)

Setelah lama berteka-teki, akhirnya dapat juga tahu anak ibu ni bunga ke kumbang hihihi..

Saya pergi buat scan 3D/4D di klinik dekat Petaling Jaya. Tempahan slot melalui online. Huii dahsyat kan, perkhidmatan scan sekarang ni dah boleh buat secara online je. Temujanji utk scan melalui online di klinik ni hanya available untuk hari Sabtu saje. Jadi slotnya macam pisang goreng panas, laku betul! Cepat je penuh.

Sonographer yang kendalikan scan tu peramah dan cuba sehabis boleh supaya kita boleh tengok muka dan keadaan baby. Kira berbaloi untuk duit yang dibayarlah. Mungkin ada tempat lain yang lebih murah, tapi saya rasa ok je service kat sini. Dapat CD dan 2 print out hitam putih gambar baby.



Degupan jantung jantung hatiku hehe



nampak kaki tu? haa jangan buat main!




alolololo tidur ye..

Dah buat scan ni barulah senang sikit nak menjawab soalan orang-orang yang teruja nak tahu dia ni baby girl or baby boy?

Bukan tak pernah buat scan, dah banyak kali scan ultrasound semasa temujanji dengan doktor pakar. Tapi biasalah klinik gomen. Doktor tak layan sangat nak periksa jantina ni. Scan lebih tertumpu kepada perkembangan baby, jadi ibu dia segan nak paksa-paksa doktor periksa sampai sahih jantinanya hihi. Kalau berbayar macam ni senang sikit.

Syukur, baby ni tak sorok-sorok masa scan tu. Sonographer tu siap cakap,  "Ini baby tak ada malu haa...Semua tak ada sorok-sorok. Muka kasi tunjuk, jantina pun kasi tunjuk".

hihihi baby tak nak membazirkan duit ibu ayah. Kalau tak nampak nanti rugilah kan. Cuma baby ni not a morning person. Masa scan tu pagi, baby asyik tidur je, tak gerak-gerak pun. Dah kena cucuk, goyang-goyang pun dia bergerak sikit je. Tak apalah asalkan anak ibu sihat. Love you, Auni sayang!!!

*updated - sy tidak sebut nama klinik dan website itu sebab tak mahu beri promosi percuma kpd mereka, tetapi kpd sesiapa yg berminat ingin tahu alamat website tersebut boleh email sy utk bertanya, InsyaAllah akan sy balas.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...