Saya yang memang Saya

Monday, January 9, 2012

"Jam yg Paling Gelap"


yuhuu..

Semalam saya gundah gulana dari sebelum tidur sehinggalah celik mata kerana ada pembentangan kerja kumpulan dengan "the unpredictable lecturer". Walau bukan saya yang harus bercakap, tapi hati tetap dup dap dup dap...Puncanya saya masih tak cukup ilmu di dada tentang subjek yang sudahpun kami sediakan laporannya itu. Bimbang dihujani soalan yang tak mampu dijawab lantas merencatkan markah yang bakal diterima.


muka excited untuk cover perasaan sebenar yg dup dap!


Cik Emma pinky cuba "bermuka kiut" utk cover nervous jadi presenter


Syukur, lecturer itu "unpredictably" melepaskan kami tanpa soalan yang membelit rasa hihi.. hanya sedikit pembaikpulihan saja diperlukan bagi mendapatkan markah laporan yang lebih mengancam. 

Tercampak rasa berdebar tapi lelah kesan tak cukup tidur, stress dan nervous sebelumnya tetap ada. Sewaktu berehat santai membelak majalah di atas tilam cik Emma sementara menunggu suami sampai, saya dah buat perancangan dalam minda.

Percaturannya saya mahu terus pulang, tidur sepulasnya kemudian bangun nanti mahu buat online library research untuk tugasan laporan yang lain.

Tapi jejak saja punggung ke seat kereta, suami dah cakap dia mengidam! Sebelum ni mengidam ayam Uncle Bob haha, kali ni apa pula agaknya? Oh, teringin sangat nak tengok wayang katanya. Kesian pula, dah banyak kali dia cakap tapi tak dapat-dapat hohoho

Jadi, marilah melupakan penderitaan sendiri bagi menggembirakan orang lain! hihi macam besar sangat pengorbanannya tu, tengok wayang je kot. Yelah, kita penat tau..tunggu masa je nak black out (aiyoo, over!).

Asalnya mahu nonton cerita penyiasat "omputih" tu, tapi perlu menunggu lama pula untuk tayangannya. Jadi kita berpuas hati tengok "jam yang paling gelap" sajelah.





Dek kerana sayangkan duit tiket yang dibayar, saya tahan rasa untuk memasuki tahap jam yang paling gelap sambil dibuai mimpi-mimpi indahzzzz....

Cerita boleh tahanlah tapi kesudahannya emm alahai... pihak awak saje yang pandai, yang menang. Tak mengapalah, itu cerita dia. Kena ikut syok dialah kan? Teringat pula seorang penulis pojok berkata, "Syok sendiri tu penting. Kalau  kita sendiri tak syok dengan filem kita, macam mana nak bagi orang lain syok dengan filem kita".

Okey, lesen besar untuk syok sendiri lepas ni!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...