Saya yang memang Saya

Wednesday, December 7, 2011

Rephrase punya Rephrase...


Yuhuuu..

Perangai lama saya dah datang balik, rajin baca blog orang tapi tak rajin nak update blog sendiri hadoilah..

Yang saya perhatikan pasal saya ni.. ceh!! agak-agaklah obsesi diri tu nak perhatikan diri sendiri pula.

But seriously, saya rasa semakin banyak perkara berlaku pada saya atau di sekeliling saya, semakin beremosi diri saya, bila banyak yang saya nak luahkan, akan semakin kurang pula saya update blog. Perkara yang sama juga berlaku bila saya nak update status kat FB.

Salah satu sebab mungkin bila perasaan dah berkobar-kobar sangat, saya selalu terover analyse apa yang akan saya publish nanti. Lepas tu, dok rephrase punya rephrase ayat yg nak ditulis sampai langsung tak tertulis apa-apa pun.

Sudahnya, saya sedapkan hati dengan berpesan pada diri sendiri, "alah, buat status kat fb pun bukan dapat menyelesaikan masalah dan kecamuk emosi saya tu".

Yalah, kadang-kadang kita tulis untuk berkongsi perasaan dan kot-kotlah dapat meraih perhatian orang untuk memahami keadaan yang kita lalui. But then, berapa kerat sangat yang betul-betul ambil peduli pasal kita, apatah lagi tergerak hati untuk memahami. 

Apa-apa pun saya berharap keinginan untuk kemaskini blog saya ni bersemarak semula. Semoga juga, saya menjadi orang yang lebih positif. Aminn.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...