Saya yang memang Saya

Tuesday, September 6, 2011

ke Hat Yai dgn Rerakan - 2


Yuhuuu..

Walaupun terlambat, mahu juga sambung post yg lepas (ke hatyai dgn rerakan - 1) ni. Hari terakhir di Hatyai, kami bangun agak awal kerana mahu sambung shopping di pasar pagi. Menggelitis semua nak habiskan duit bhat hihihi.. Di sini byk juga dijual beg dan kasut selain barangan biasa yg kita jumpa di pasar.


bertuk tuk di awal pagi





Perasan tak baju kami yg serupa tapi berlainan warna tu? Hihi borong di pasar pada malam sebelumnya.. baju saya yg warna hijau tu ditaja dengan murah hati oleh en Acan. Terima kasih daun keladi!!


Pasar hatyai - nama sebenar pasar tidak diketahui

Ada banyak kedai yg berjualan, tapi kenalah pandai memilih dan menawar harga. Kebanyakan peniaga bermurah hati bagi potongan harga jika kita beli borong. Setakat nak beli satu je lepas tu nak diskaun kaw kaw alamat tak dilayanlah mek oi..

Satu lagi kalau dah berkenan, lebih baik beli terus. Bukan apa, bagi yg tak biasa, mungkin akan keliru dengan lorong2 kedai yang banyak dan nampak serupa tu. Jadi hal pula nak berpusing-pusing cari semula kedai yang kita dah pergi tadi.

Selain berjaya melincinkan kedai beg, rerakan saya meriah juga memborong toiletries macam syampu, losyen dan bedak beras di pasar ni. Harganya memang jauh lebih murah dari yg di Malaysia. Kalau terlarat nak menghayak, belilah! Berbaloi-baloi khap...

Usai membeli-belah, kami tercari-cari pula tempat untuk bersarapan pagi. Angin dalam perut dah menendang-nendang sebab shopping dulu sebelum makan. Teruja kekdahnya! Lelah nak cari tempat jauh-jauh, kami langsung ke food court pasar saje, senang cerita. Banyak pilihan makanan muslim buat kami tersenyum lebar! Makanannya, seperti biasa tidak menghampakan.


suka dapat makan - sarapan di food court pasar


amboi, sedap sangat agaknya


Kemudian, kami kembali ke hotel untuk daftar keluar. Lepas tu merasalah heret beg-beg masuk ke Lee Garden Plaza sekali lagi. Kebanyakan kami gunakan kesempatan ini untuk membeli cenderamata untuk dibawa pulang nanti.





narz beli coklat berbentuk huruf - boleh susun-susun jadi nama kita. cantik!



bosan menunggu - dah macam org tak betul dgn spek pinjam

Dengan muka selamba, lepak lama-lama dengan beg-beg yang berderet kat kedai kopi (dah lupa nama). Ikutkan kami rancang:- saya, aju dan acan melepak di plaza manakala encik narzey temankan emi bakar buat full body spa, malangnya tak dapat pula. So semua melepak di plaza sambil berganti-ganti giliran anatara duduk jaga beg-beg di kedai kopi dengan bershopping hihi..


tunggu bas untuk pulang KL


tu dia beg dah beranak2 dah



atas bas - mahu berangkat pulang sudahhh


sibuk tunjuk tiket bas dia tu!


Alhamdulillah kami selamat pergi dan selamat pulang... iskk rasa nak pergi jalan-jalan lagilah! Jom?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...