Saya yang memang Saya

Thursday, June 9, 2011

Pengantin Berkerut :(

Rasanya semua pengantin mahu kelihatan jelita pada hari bahagia mereka. Tak mahu ada momen yg boleh mencacat-celakan perasaan sekaligus mengeruhkan air muka.

Seboleh-bolehnya mahu apabila selak helaian album satu-persatu, semuanya nampak sempurna. Tak ada cacat cela!

Saya pun x ketinggalan mahu kelihatan anggun pada hari yg bermakna itu walau sedar wajah x setip-top miss universe mahupun sekomersil model pan-asian. Sebab itulah gigih mengoogle, mencari2 MUA idaman hati dgn bayaran yg termampu diberi.

Berbunga2 hati bila disolek seindah mungkin. Yakin bahawa mata2 akan memandang penuh kagum aceh poyo..

Tapi apakan daya, walau segala mak esah telah kau pakai, muka camni jugak yg kau buat.. Pehal?

...

...

...

...

...

...



muka x puas hati heh!



Ini hasilnya kalau majlis akad nikah x guna mikrofon! deng....

Berkerut2 muka semata2 nak dengar butir bicara tok kadi & suami! Lost track tentang apa yg berlaku walaupun semuanya terjadi di depan mata hahaha.

Jadi kalau x mahu dirakam dgn ekspresi muka spt ini, jgn lupa buat sesuatu. Jgn lupa tempah PA system ke, mikrofon ke, pembesar suara ke atau apa2lah yg perlu utk dgr lafaz keramat suami anda itu.

Kalau x ada, sumpah x feel.. i tell u hihi...

Ini kesilapan sy, x semak apa yg disediakan & apa yg x? Asyik2 assume ada je. Ingat jgn main "assume2" je. Bahaya tau!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...