Saya yang memang Saya

Wednesday, June 8, 2011

Kasut Nikah Murahan?

Oh, kesian kasutku dipanggil murahan..

Apakah kasut tumit tinggiku ini berperangai tidak senonoh, berpeleseran di lorong2 bersama kasut2 kacak lain sehingga dipanggil murahan? Oh, tidakk!! Jgn sesekali berpandangan serong terhadap kasut gorjesku ini haha.. (perasan mode on). 

Ehem!! adjust mode sekejap.. Ok! mari sy ceritakan kembali tentang kasut yg sy sarung ketika hari pernikahan sy pd 29 Januari 2011. Ye, sy tau sudah lama berlalu tapi baca sajelah..apa salahya hihi

Presenting my kasut murahan, tadaaa....


Eh, kejap.. nak beritahu gambar2 di bawah ni diambil dgn kamera cabuk je pasal tu x best sgt ditengok. Tapi layankan saje ye

Sambung balik! tadaaa....









auww...syeksinya awak!








Hihihi.. kan saya sudah cakap, kasut murahan maka harus biasa2 saje, nothing fancy.

Sebelum berkeputusan utk membeli kasut yg 1 ini, saya menghadapi dilema tentang jenis n price range kasut yg diingini. Kalau diikutkan kemahuan diri, sy mahu pilih design yg glamour n mewah yg tentunya "berprice tag" mahal..

Tapi sy sedar akan kemampuan diri juga priority sy. Memiliki kasut yg mahal harganya utk dipakai sekejap cuma pd hari pernikahan bukanlah keutamaan sy. Dgn bajet yg ciput, byk lagi yg perlu sy beri perhatian. Maka sy tahu sy perlu buat pilihan yg bijak.

Pencarian kasut nikah pun bermula. Seluruh pelusuk Mid Valley sy jelajahi. Hah, jumpa!  Tapi mahal! Cancel! Cari2 lagi... hah, yg ni cantik!! ops, mahallah pulak! Mari cari lagi.. eh, yg ni oklah x mahal sgt! Belek2, emm x berkenan sgtlah.. x mahulah.

Begitulah yg terjadi berulang2 kali. Penat fizikal & minda. Tambahan lagi sy mencari kasut berwarna ungu, mmg agak sukar utk ketemu yg cantik. Rasa mahu saja sy setel dgn kasut berwarna putih sbb byk yg cantik2 sy jumpa masa tu.  

Kemudian, sy menemani kakak ke Jusco Wangsa Maju. Sambil itu, ambil peluang jenguk2, jeling2 kasut2 yg ada disitu. X berharap pun akan jumpa kasut idaman di situ. Kalau x silap sy, ketika kami dtg tu ada sale. Saya tertarik amat dgn 1 design kasut Sembonia tu, hampir2 sy membelinya. Tapi teringat semula akan price range yg sudah sy tetapkan dlm hati sebelum ini, so x jadi ambil.

Tengok2 lagi, sy melintasi bahagian kasut jenama TOMO (x pasti sama ada kamu pernah dgr atau x). Ada selonggok kasut tumit tinggi warna ungu di situ. Dekat rak yg ada harga runtuh, stok lama la tu. Ah, ada aku kisah! Yeah, mari kita "cekidaut". Sy bertentang mata dgn si dia ni..









Then, the rest is history. Ceh, xde maknanya. Sebenarnya sy minat dkt kawan dia. Tapi kawan dia tu xde saiz saya. Jadi sy culiklah dia saje. Sbb design hampir serupa. Lagipun kerongsang yg tersemat tu menyebabkan sy rasa dia mempunyai ciri2 kasut nikah yg sesuai haha boleh ke fikir mcm tu. Dan yg paling PENTING, dia x jual mahal dgn sy. Murah sungguh dia letak harga dirinya demi sy. Dasar murahan! X percaya? Tengok ni....




Nampak x tu? Drp hrga RM109.90, dia rendahkan harga dirinya sampai RM32.95! Semata2 agar sy dpt memiliki dirinya hohoho. Jadi dgn senang hati, sy merangkul dirinya utk dibawa pulang. Kerana kemurahan hatinya juga, sy x kisah kalau ada teman2 sy yg kata "eh cantik kasut, apa murah? oh jenama murahanlah tu!".

Yg penting poket sy x rabak dan sy x berkaki ayam di hari pernikahan. Tapi masa dlm masjid tu mmg haruslah berkaki ayam!

Tapi mana boleh berkaki ayam bila sy mahu bergaya begini..




begini....






dan begini...




Sebab itu sy pilih dia, kasut nikah murahan kesayangan sy. I lap u..bila u kotor..



(p/s:  lupa nk beritahu, gambar nikah outdoor tu of course sy x snap sendiri ngan kamera cabuk. itu hasil tangkapan OP sy, Encik Esry Senawi)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...