Saya yang memang Saya

Sunday, April 25, 2010

Selamat Bertunang

Syukur...

Dah selamat ditunangkan ngan pilihan hatiku, en. Sukur Ishak pd 24 April 2010 hari Sabtu lebih kurang jam 4.00 petang di rumah mak bapakku.

Syukur majlis berjalan ngan lancar. Xde la rusuhan sbb xpuas ati ngan cincin ke duit hantaran ke atau sbb hantaran yg aku wat x chantek ke wakaka.

2 hari sebelum majlis tunang aku da amek cuti.. tu diaa..mcm nk kawen da ghupenye..bukan ape, ni sbb mak aku la ni lebih kurang pakse aku amek cuti dr ari khamis kunun nk uruskan byk hal sblum tu. Aceh.. nk salahkan mak jugak kan..ye lah btul ape..die cam nerves je 1st time handle majlis tunang anak pompuan.


Sblum ni, abg aku yg tunang tu pun paham2lah belah lelaki xde ape sgt la kan stakat sediakan breakfast utk rombongan n bace doa selamat je sblum bertolak.

So utk entry kali ni aku crite bende sblum tunang la ye lpas tu baru pasal majlis tunang yg sebenar-benarnye.


Aku dr awal lagi da cadang nk wat mini pelamin n hantaran sndri. Sbb nk wat sndri tu agak keji cket haha. Sbbnye hanye nk buktikan kt mak aku yg anak2 die pun kretip gak leh wat pelamin n gubahan hantaran sndri. Ye la selama ni die asek dok puji anak org tu pandai wat pelamin sndri, anak org ni wat hantaran sndri..skang ha nah pujilah anakmu ini dgn penuh bangga ibuku..boleh?


Tetibe mase nk melaksanakan tu aku dapati diriku lebih cerdik merancang atau mggambarkan sesuatu tapi pelaksanaannye tu fail cket. Tgn jenis keras cket. So byk bende aku mntak kakak n abg aku tolong watkan.


Mcm pelamin mini ni langsir abg aku sponsor mekaceh tpi still mak aku jahitkan, ala jahit straight je..pentas n bunga2 kt atas tu abg aku yg tolong pasangkan. Aku bagi arahan je hehe.. Senget la, nk macam tu lah, paku kt cni lah..Alas pentas tu aku igt nk tempek ngan satin putih je tapi lepas duk selongkar almari, terjumpa lak kain putih ala2 jarang cam campuran organza n cifon. Kakak aku lak yg jadik mangsa aku suh die pasangkan. So die ngan penuh dedikasinya telah membuat drapping kt pentas tu sekaligus memberikan efek romantis acehh..Ok la ade gak yg sudi puji kan..




Bunga bereben ni plak utk hiasan di setiap dulang hantaran. Aku suh kakak aku gak watkan mengikut contoh yg aku wat. Aku wat 1 je pastu aku tunjuk kat kakak aku. Die kate lawa, aku kate watkanlah mcm ni. die cam pelik cket. Ni da wat dah, die kate. Aku balas balik sambil wat muke serius "Ko tolong arr watkan nnt aku wat lain mesti x jadik..ko wat chantek cket..". Kehkehkeh pastu die tolong arr aku ikatkan rebennye.TQ kakak!

Kt atas ni lak hantaran buah. Sepupu aku tolong susun. Klu ikutkan aku xnk bubuh byk sgt buah tapi org da susun x kan nk komplen lgi kann. So aku just adjust cket, adjust bunga hiasan n tambah jurai2 manik tu je. Pastu tgk eh, cam ok je..hehe prasan sndri..


Ini big top lolipop. Yg ni sepupu aku pny isteri yg wat n bagi kt aku. TQ kak fieza..w'pun mulenye die kate nk bgi cokelat tpi gule2 pun orait je lah.

Kek kukus ni kakak sepupu aku wat ngan hiasan2nye skali..berkenan aku tgk cam comey je. Lepas amek gamba ni baru die tambah kepingan coklat yg ade tulisan tu. Tapi ayat die cam salah je "Happy Fiance". Aku tgk, rase pelik n then redha je haha.

Sirih junjung ni pun kakak sepupu aku yg watkan. aku tinggal tadah tgn je haha..eh ye lah mmg aku nk wat sndri tpi org da nk bagi terime jelah xnak kang merajuk lak. mekaceh la sbb sanggup susah payah dr paya jaras turun ke KL utk carik fresh flowers tu.. sy sgt suke warne bunge ni tpi hampehh.. sbb bukan aku yg dpt kan..sob sob..

Pot pouri ni aku wat sendri..serkup ngan kain net, ikat bawah cam sup bunjut haha pastu bawah die cam kembang sgt aku bwak ke atas balik separuh, ikat ngan getah n tampal ngan reben kecik sekeliling die. pastu tempek je bunge hiasan tu. Boleh la dr xde..

Tafsir quran n sejadah. Aku ikat je ngan reben, tempek bunga cket.. sejadah tu aku puas dok kelepet x jadi2 gak so sepupu aku tolong lipatkan camtu je konon2 rehal la tu..letak bunga reben hiasan n jurai manik..setel!


Lpas da wat tu rase cam serik lak nk wat hantaran sndri lagi hahaha w'pun agak best..trus ckap ngan mak nnt kawen kite tempah je lah kan..hahaha kan da malu ngan mak sendri..padan muke ko erin! durhaka lagi kt mak ko!


Wednesday, April 14, 2010

Mencari Tukang Amek Gambar

Aku nk tunang 24 April ni..hmm basically brg2 da beli la cume ade la 1 2 bende2 remeh yg still tercicir..termasuklah si tukang amek gambar utk ari tunang tu nnti..

em masih terpikir2 lagi..perlu ke nk hire org tuk amek gamba..ke nk amek gune kamera aku yg ala2 tu je..haish..hajat di ati mmgla nak! masalahnye aku tgk2 kt internet pakej2 fotografi yg ade..hargenye ehem buleh tahan gak mahalnye..matilah..org tunang ko nk tunang..org kuar duit ko kedek nk kuar duit erin!

haruslah..kann..duit bukan senang nk dpt..x kan senang2 nk bazir camtu jek kann..xpe xpe.. pikir lagi..ade mase nk pikir lg..ade seminggu lgi..

seminggu?!!...yg ado!

Better Late Than Never

Saye erin. Umor da 25 tahun tapi baru 1st time bukak blog.. why?? ntahla..lately byk bende yg jadi dlm idup..ade yg gembira n ade yg mndtgkan sakit pale..nk ngadu kt org blum tntu org nk layan kann..so i hope writing would help..at least a little..kann..so here it is..my first entry...

nk ucap kt dri sendri..welcome erin! ke dunia blogging memblogging ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...