Saya yang memang Saya

Wednesday, June 16, 2010

Pencernaan Terlampau

Satu hari tu, masa balik dr kerja, Sukur ajak aku gi makan..dia ada sebut nk makan steamboat..xdelah beriya tapi mesej yg dia teringin tu sampailah kat aku. Lagipun beberapa hari sebelum tu pun dia ada mentioned nk makan steamboat jugak tapi aku wat x tau je..

Tetibe aku macam takut terjadinya adegan batu belah batu bertangkup kt depan mata aku, jadi aku pun setuju jelah walaupun aku adalah sgt mengantuk, nak balik rumah & nak makan masakan mak aku.

Aku pikir2 nak gi mana ek? Mula2 ingat nak gi Johnny's pastu aku rasa cam x berbaloi sbb kalau pilih pakej utk 2 org tu, byk yg aku x makan..so ingat nk g ke kedai Thai steamboat kt ampang tapi entahlah masa tu rasa cam kedai tu jauh sgt dr angkasapuri pastu terbayang lak jalan yg jem nak ke sana. Dahlah aku ngantuk tahap gaban..Pastu aku terfikir gi jelah kedai steamboat kt wangsa maju tu (malas nk mention nama) walaupun aku dah tau rasa die takat so so je. Bolehlah dari takde, pikir aku.

So kteorg pun ke sana..order steamboat ala carte yg agak hampeh sbb cam 'kedek' je dia bagi bahan2 tu sume..anyway ini 1st time aku order ala carte, slalunya amek buffet so xtaulah akan hampagas camni..ketam sederhana kecik sekor je dia bagi, udang halus ade la dlm 4,5 ekor, cendawan sikit, kerang yg mcm pjg2 tu x tau nama ade 4, ayam sikit, ball2 tu biasa tu ade la jugak, sotong, telur & telur puyuh tu jelah kot yg lain2 sume sayur..dahla agak hitam2 sikit sayur tu, x basuh agaknya..

Utk sup, aku pilih sup tom yam..sukur pulak nak sup tulang which is fine to me tapi aku agak geram sbb budak yg amek order tu x terangkan pun kat kteorg yg klu pilih sup tulang tu kena tambah rm3. Aku mmg dah nmpak dlm buku menu tu kena tambah rm3 tapi sukur x nmpak..aku bukanlah kedekut tapi sbgai pelanggan bukan ke kita berhak diberitahu & dia sbgai peniaga bukan ke patut mmberitahu kalau ada ape2 additional charge kan..ni x, diamkan aje, macam takut kalau dia bagitau nnt kteorg cancel pilih yg tu isk3..

Lepas tu, biasalah dia pasangkan dapur utk steamboat n makanan pun sampai. Sukur masukkan hampir sume bahan2 ke dalam periuk yg dah berisi sup tu sbb da sgt lapar kan.. biasanya sebelum ni kalau makan steamboat, masuk bahan2 dalam 10, 15 minit pastu harus da menggelegak kan..bukan ke? tapi aku tgk sup tu x mndidih lagi aku tgk..

Mmm hairan pulak aku.."tapi xpe w'pun lapar apa kata kita tunggu sikit lagi supaya dia masak, sabar ek",aku pujuk diri aku sndri.

Tunggu lagi....

emm..perut da pedih tahan lapar ni..

isk da lama da ni, nape x mendidih lagi ni..

.................

ah! jom je lah makan bang..dapur or periuk dia ni bengong kot! pasal tu x kuar buih2 (mendidih) .. tapi bahan tu mesti da masak kan.. da lama da dlm periuk tu..

Sukur pun bukak penutup periuk & amek bahan2 tu, bahagikan kat aku sikit & ngappp!

Aku pulak senduk sup tom yam bubuh dalam mangkuk kecik & slurrrppp

emm tom yam i loike......

Da agak separuh aku makan, pastu aku noticed yg bahagian sup tulang tu kuar buih2..haa menggelegak pon aku kata dlm hati...pastu aku tgk bahagian sup tom yam yg dah agak banyak aku hirup.. erkkk emmm camtu je..xde tanda2 apa2 pun..tapi dah panas da ni (ayat menyedapkan hati...) & aku pun makan lagi...

Aku surrender awal sbb bahan2 tu ada yg aku x berapa gemar nak makan. yg aku gemar, dia bagi sikit je haruslah da habis...Pastu aku just perhati je sukur makan (aku mmg suka perhati dia makan, mcm best je sbb dia sentiasa nmpak berselera) Sambil2 tu aku perhati pulak periuk steamboat tu..keadaan masih sama:- sup tulang mendidih, sup tom yam yg adooo!! Demam agaknya periuk ni, sampai da habis makan pun x buih2 lagi ape cerrr..

Sukur pun x larat habiskan sumenya since aku da surrender awal so ktorang terus mintak bil, bayar n chalo..nk singgah kat JJ Wangsa Maju pulak yg ade dekat je kat situ, nak tapau tako tao n pil merit utk my sis...

Masa nak naik kereta tu aku rasa perut cam ada rasa semacam..memulas yg level mild punya.. Ok, abaikan! macam2 penyakit la ko ni erin, aku marah diri aku sendri.. sbb masa tu aku rasa mengantuk yg sgt2 sampai kepala pening & siang tadi aku x makan sgt so perut aku kosong sampai buatkan angin da sampai ke kepala, mabuk.. aku tahan seboleh mgkin sbb nak spend time ngan sukur so skang ni perut nk sakit lak mmg mengada la kan! menyampah kat diri sndri yg x tough kununnya..

Pastu rasa memulas tu hilang, tapi datang balik beberapa kali masa aku kat JJ..pun aku ignored je..x kuasa nk carik toilet sbb rasa nk mmbuang tu xde pun..then balik, makan sikit masakan mak aku sbb still lapor & tido mcm biasa..

Bangun2 je pagi esoknya aku rasa perut aku sakit nak membuang..tapi berdasarkan sakitnya tu, aku tau yg akan keluar ni mesti jenis2 buangan yg agak cair sbb style memulas dia tu aku kenal, jenis perut x sedap..aku ni bila perut x sedap sbb makanan x serasi or salah makan, dia akan keluar jenis yg aku ckp tadi, jenis cecair..kurang pepejal hehe

hmm mmg betul keluar macam yg aku agak tu tapi yg agak peliknya sebaik saje habis membuang tu perut aku rasa sakit followed by rasa memulas..apa hal lak ni..mmm seperti biasa, abaikan!

Aku breakfast mcm biasa kt opis pastu tgh2 makan tu rasa memulas yg dah xleh tahan2 lagi.. aku terus stop makan & g toilet..lg sekali perkara sama berlaku, habis je membuang, perut rasa sakit followed by rasa memulas..huhu terus x selera nak sambung makan..

Rasa memulas tu dtg lagi beberapa kali n agak2 x tahan cepat2 aku g toilet.. Leceh giler sbb aku kena berlari naik ke toilet tingkat atas sebabnya toilet tingkat opis aku tu ada 1 je utk dipakai beramai2 oleh sekian byk department berlainan & sgtlah tidak sesuai utk pelaburan besar lagi2 kalau jenis yg ada sembelit tu kann sbb baru je nak lama sikit mula la ko dgr org berdehem2 x pun buat2 berjalan kat luar nak bagitau yg dorang tgh tunggu turn kat luar mmm hampeh je...

Soo berulang alik la aku naik turun toilet ..Sah lah aku kini mengalami pencernaan terlampau atau dgn kate lainnya cirit birit..sampai waktu lunch aku kate, INI X BOLEH JADIK NI! Giler ahh mcm ni, mana nak buat kerja dgn org call2 x henti2, nak tahan jgn sampai tercirit, nak terkejar2 ke toilet tingkat atas lagi..

Balik je lah..kat umah senang sikit..just strip n go to the toilet..hehe dlm bilik je kan..

Since aku x g klinik sbb masih terkenang & terasa hati ngan doktor yg agak ignorance ngan keadaan aku masa aku g dapatkan rawatan dlm kes yg sama terjadi sebelum ni, pencernaan terlampau tu berterusan sampai esok harinya..kecibaian bertebaran betullah!

Aku pikir2 balik apa yg aku makan ek sampai jadik macam ni sbb sukur yg makan sama ngan aku ok je..emm x kan masakan mak yg aku makan lewat malam tu pulak penyebabnya..famili aku pun ok je..

Hmm tapi kann..masa makan steamboat tu sukur pilih sup tulang & aku pulak pilih sup tom yam... sukur masukkan bahan2 yg dia nak dalam bahagian sup tulang & bahan2 utk aku dlm sup tom yam..sukur hirup sup tulang & aku hirup sup tom yam..flashback pd mlm kejadian, masa aku perhati sukur makan, aku jugak ada perhati periuk sup steamboat & pause di situ..perhatikan! dlm periuk..spot the difference..ye betul! sup tulang mendidih n sup tom yam tidakkkk!!!!!

DEMMM....

Sunday, May 30, 2010

haaaachemm!!

me x loike!!

kena selesema!!

mencik2!! berjangkit ngan sape ntah....asek bersin2 je..

asik blow2 idung je...seksa taw..pastu kpale pun penin2 lalat n mabuk2 nyamuk gituw..

tapi da g check klinik ye la skang kan h1n1..tkut la sumthing serius ke..

naseb xde pape..doktor kate jangkitan kt tekak sbb x ckup tido, makan makanan berminyak n minus byk ais...doktor ni sesuke je tuduh2 mane de sy wat cmtu sume dokter...;P

tapi yg bestnye esok dpt cuti yuhuuuuu!!

Tuesday, May 25, 2010

Didengari.....

Rasa sgt syukur...

Bila kite berdoa, merintih kpdNya mohon sesuatu..didengari dan dikabulkan..

Perasaan takjub yg x dpt digambarkan...

Hilang rasa putus asa utk mngadu n bercakap dgnNya...

Alhamdulillah..

Thursday, May 20, 2010

Cakap kt Diri Sendiri

Selalunye klu ade org mngadu masalah die kt kite, kite rase mcm.."senang je, cubelah wat cmni...x pon klu die merungut2 lg kite ckp, "ko da wat ke mcm ni, mcm tu..", kite bagi cadangan penyelesaian..pastu kdg2 kite ckp "ko ni x cube lagi da bising..."

Tapi klu kite ade masalah & ngadu kt org, org bg jawapan yg sama..kite rase ahhh dorang ni x paham, keadaan aku lain..Tapi sebenarnye..ape yg lainnye..masalah tetap masalah..w'pun ade macam2 jenis masalah tapi masalah tetap masalah walaupun terjadi pd org2 yg berlainan..masalah tetap bende yg merunsingkan pale otak kite..

Jadi lain kali sebelum merungut2 tntang masalah kite kt org, lebih baik kite ngadu kt dri sendri..biar dri sndri bagi cadangan penyelesaian kt dri kite..tapi dri sndri xboleh bias lah..die kene mgadili dri kite atau masalah tu spt mane die mgadili atau menilai masalah org lain...

Yg penting jujur pd dri sendri..xkan kt dri sndri pun nk smbunyi2 prasaan, nk sorokkan fakta2 berkaitan ke haha..

Mgkin dgn cara ni hasilnye lebih mmberangsangkan...

Ini sebenarnye ingatan utk dri sendri, tapi mane tau berhasil juge klu org lain cube..Lain kali klu aku nk merungut2 pasal masalah aku, aku akan cube wat cmni...

Thursday, May 6, 2010

Bertunang Si Anak Daro

Ok nak cite pasal aku bertunang..da basi baru nk wat entry haha..nk wat camne xde mood la nk taip2 bagai..rase cam nk bercerita je sambil la laptop ni taip sndri...

Oklah camni aku bertunang hari sabtu, 24 april 2010. Hari sebelumnye, hari jumaat tu aku sempat g kemas anjung umah aku yg macam hutan+sarang kucing beranak tu. serius..korang x kan percaye barang2 yg boleh ditemui d ctu haha..mcm2 khazanah mak nenek ade.. dorang ni mmg taw..selalu barang2 yg dorang xnak pakai lagi dorang cam syg nk buang.. cam takut sgt nk kene pakai balik bende tu 1 day nnt ke..so ending up letak je barang tu kat anjung umah..da jadi cam store terbukak da..

Abis sental lantai, kemas sume.. bakal tunangku, sukur cbuk je ajak makan sama. xpe la ciankan die so aku temankan makan kt mcd.

Lpas makan2 tu tetibe rase nk wat mani+pedi..nk sarung cincin di jarilah katekan..mesti arr nk comey2 cket tgn tu kan..kaki pun nk duk bersimpuh bagai mesti nk comey2 kang klu org nmpak kaki berkerak aku tu kancel lak dorang nk meminang aku baru wuarrrghhh!!

So aku ajak sukur g mid valley..mule2 nk g kt kedai yg ape ntah name die nail arts ke ape tah tapi ramai giler lak org..(mase aku nk g tu la ramai org kan? waktu lain korang x leh g ke weh?) Pastu aku teringat kat metrojaya ade satu kedai tu so aku pun g sane. Tgk...cantek xde org.. aku pun wat classic manicure n pedicure klu x silap name pakej die. Perghh heaven gile amoi tu wat hehe nama die mary uolzz g la try.. kt 2nd floor..

Lpas tu balik umah, mamam lg n aku bega2 balik hantaran aku..time ni byk gak (lebih kurang byk la) sedare mare n jiran yg sudi menjenguk tgk ape2 yg patut ditolong..x pun tolong komen n kritik ape2 yg patut hehe..pastu aku iron alas dulang hantaran n baju tunang aku..mlm tu sempat lagi aku suh kakak aku bukak jahitan dat baju tunang tu sebab tailor tu bengong x ikut ukuran longgar yg aku nk..da ketat semacam je aku rase ..sepupu aku punyalah takut tgk kakak aku nk tetas jahitan tu takut something happen kt baju tu then nk pakai ape lak die kate hahaha...

entah mak nenek ape aku wat sampai tido pun nk dekat kul 3 pagi..bayangkanlah liatnye nk bangun awal pagi sabtu tu..aku sempat dgr mak aku terjerit2 suh aku n kakak aku bangun sbb die malu aunty aku ngan family die sume da dtg awal2 lgi utk menolong tpi kiteorg sedap2 tido lagi..So bile aku dgr je suare dorang cepat2 aku melompat bangun dr katil wat2 tgk hantaran..tepat2 tu dorang terjah bilik aku..fuhh selamat aku sempat bangun klu x sampai ke mlm nnt dorang perli kiteorg bgun lambat huhu...

Tapi betul2 aku kesiankan kakak n mak aku..mak aku cam keje x benti2 24 jam n kakak aku pun sakit sampai kaki die x leh jejak lantai dah..sampaikan mlm tu mak aku nangis sbb badan sengal lenguh2 satu badan x blh blah..

Pagi tu pun aku ade gak kemas2 depan umah, mop, basuh lantai luar umah n bentang tikar..pastu aku take time utk mandi dlu..tapi lepas tu peluh balik sbb aku wat ape ntah lpas tu..

Bile mekap artis tepon nk sampai aku suh abg aku amik die n sementara tu aku bilas badan balik. X sempat pakai baju die da sampai..kocoh2 pakai baju sampai lotion pun lupe nk pakai..



Pastu start mekap.. huduh giler mukeku di sini..auww..ok la die mekap tapi dlm gamba mmg nampak aku chubby sgt n siap nmpak double chin aku iskkk cedey..tapi member2 aku cakap nmpak cantik mekap die dlm gamba. aikk mekap yg nampak cantik?? nmpak sgt maksud ayat korang tu maksud die cmni "erin,ko mmg x cantik tapi mekap die ni cantik baru la nmpak muke ko cam manusie cket"..haha leh x aku pikir camni..

Mekap artis ni name die nurul fieyra. aku tgk hasil keje die dr internet je..pastu aku sms n bincang sume thru sms je..sekali pun aku x penah kol..kire aku cam tawakal gile2 arr..watnye aku da bagi deposit tapi die x dtg aritu camne? x ke kes naye weh..mekaceh ye fieyra tapi die ni pelik cket arr..jenuh aku n famili aku ajak , pelawa n pakse makan haram die nk makan...die wat derk je x makan..x lapo ke pelik lak aku..

tu dia berus je da berderet..klu x nmpak cantek gak x tau la weh...


Yg ni da abes mekap muke tgh nk wat rmbut tapi time ni ade xpuas ati cket..aku musykil kt die ni da tau rambut aku ni ala2 dua tige helai je yg ade ko letak la ape2 yg patut nk kasi volume, rambut pelesu ke hair extension ke ape2lah yg leh wat rmbut aku gelembung..tapi yg ado..die duk bantai kusut2kan rambut aku yg x brape ade tu je...


Bergambo lepas abes mekap. tetibe aku jdik cam kekok x reti posing, senyum pun cam x kene haha kelako je rase..cam malu2 pon ade hahaha motip nk malu??

Member2 yg sudi meneman kt bilik..dr kiri qila, aku yg awkward, akmal n huda. Tapi dorang ni dtg lambat cket taw smpatlah aku berdebar sndirian sblum dorang sampai.

Juliana dgn aju pon ade gak meneman kt bilik. Tu 2 org yg dok blakang tu. Korang pon dtg lambat gak kan ...saje taw!!!

Lame gak aku menunggu dlm bilik ngan dorang ni sbbnye rombongan tu dijemput makan dulu sblum bebincang..pulak...mak dah berpeluh dlm bilik ni korang leh lak makan2 dlu ek..

Menu utk hari tu ade ayam kari, sambal udang, daging kicap lade itam, sayur lodeh kering, ikan masin, sambal belacan, papedom, timun..ade gak tembikai, kuih coklat n kuih koci nyam2...

Sesi tawar menawar hehe..mak aku cakap dorang ni bincang lame2 sbb perut da kenyang makan so rilek2 je ckp..cehhh

Tapi akhirnya mak aku panggil gak aku kuar tuk disarungkan cincin..da pkul brape mase tu pun aku x sedar da...

Cehh..aku kuar dgn senyum simpulnye...tapi bile da duduk kt mini pelamin tu yg ado! aku rase cam nk blah cpat2 sbb mak aiii panasnye berpeluh2 sampai melekat2 rambut kt leher.. al maklum rumah xdok aircond rupe inilah jadinye.

Kakak sulung sukur sarungkan cincin.

Lepas sarung cincin ni aku xtau nk wat ape. aku rase aku cam patut blah tapi xde sape pon suh aku blah so aku stay la kt ctu cam org besanding. Tapi aku duk bawah la besanding duk kt kerusi kann..menitik2 peluhku jatuh..leh rase peluh tu mgalir dr atas hingga ke alur pungkokku haha...

Dorang bace doa, amek2 gambar n rombongan dijemput minum lak pastu. da abes la atur cara kirenye tuh..oklah bye2 semua,kawan2 pon nk blah, sedara mare pun nk mgundur dri katenye n lame2 tinggal la aku 1 famili je dengan.....

Rumah yg bersepah2, tunggang langgang, pinggan mangkuk, periuk kawah kotor!!! sape nk setelkan ni????

Sunday, April 25, 2010

Selamat Bertunang

Syukur...

Dah selamat ditunangkan ngan pilihan hatiku, en. Sukur Ishak pd 24 April 2010 hari Sabtu lebih kurang jam 4.00 petang di rumah mak bapakku.

Syukur majlis berjalan ngan lancar. Xde la rusuhan sbb xpuas ati ngan cincin ke duit hantaran ke atau sbb hantaran yg aku wat x chantek ke wakaka.

2 hari sebelum majlis tunang aku da amek cuti.. tu diaa..mcm nk kawen da ghupenye..bukan ape, ni sbb mak aku la ni lebih kurang pakse aku amek cuti dr ari khamis kunun nk uruskan byk hal sblum tu. Aceh.. nk salahkan mak jugak kan..ye lah btul ape..die cam nerves je 1st time handle majlis tunang anak pompuan.


Sblum ni, abg aku yg tunang tu pun paham2lah belah lelaki xde ape sgt la kan stakat sediakan breakfast utk rombongan n bace doa selamat je sblum bertolak.

So utk entry kali ni aku crite bende sblum tunang la ye lpas tu baru pasal majlis tunang yg sebenar-benarnye.


Aku dr awal lagi da cadang nk wat mini pelamin n hantaran sndri. Sbb nk wat sndri tu agak keji cket haha. Sbbnye hanye nk buktikan kt mak aku yg anak2 die pun kretip gak leh wat pelamin n gubahan hantaran sndri. Ye la selama ni die asek dok puji anak org tu pandai wat pelamin sndri, anak org ni wat hantaran sndri..skang ha nah pujilah anakmu ini dgn penuh bangga ibuku..boleh?


Tetibe mase nk melaksanakan tu aku dapati diriku lebih cerdik merancang atau mggambarkan sesuatu tapi pelaksanaannye tu fail cket. Tgn jenis keras cket. So byk bende aku mntak kakak n abg aku tolong watkan.


Mcm pelamin mini ni langsir abg aku sponsor mekaceh tpi still mak aku jahitkan, ala jahit straight je..pentas n bunga2 kt atas tu abg aku yg tolong pasangkan. Aku bagi arahan je hehe.. Senget la, nk macam tu lah, paku kt cni lah..Alas pentas tu aku igt nk tempek ngan satin putih je tapi lepas duk selongkar almari, terjumpa lak kain putih ala2 jarang cam campuran organza n cifon. Kakak aku lak yg jadik mangsa aku suh die pasangkan. So die ngan penuh dedikasinya telah membuat drapping kt pentas tu sekaligus memberikan efek romantis acehh..Ok la ade gak yg sudi puji kan..




Bunga bereben ni plak utk hiasan di setiap dulang hantaran. Aku suh kakak aku gak watkan mengikut contoh yg aku wat. Aku wat 1 je pastu aku tunjuk kat kakak aku. Die kate lawa, aku kate watkanlah mcm ni. die cam pelik cket. Ni da wat dah, die kate. Aku balas balik sambil wat muke serius "Ko tolong arr watkan nnt aku wat lain mesti x jadik..ko wat chantek cket..". Kehkehkeh pastu die tolong arr aku ikatkan rebennye.TQ kakak!

Kt atas ni lak hantaran buah. Sepupu aku tolong susun. Klu ikutkan aku xnk bubuh byk sgt buah tapi org da susun x kan nk komplen lgi kann. So aku just adjust cket, adjust bunga hiasan n tambah jurai2 manik tu je. Pastu tgk eh, cam ok je..hehe prasan sndri..


Ini big top lolipop. Yg ni sepupu aku pny isteri yg wat n bagi kt aku. TQ kak fieza..w'pun mulenye die kate nk bgi cokelat tpi gule2 pun orait je lah.

Kek kukus ni kakak sepupu aku wat ngan hiasan2nye skali..berkenan aku tgk cam comey je. Lepas amek gamba ni baru die tambah kepingan coklat yg ade tulisan tu. Tapi ayat die cam salah je "Happy Fiance". Aku tgk, rase pelik n then redha je haha.

Sirih junjung ni pun kakak sepupu aku yg watkan. aku tinggal tadah tgn je haha..eh ye lah mmg aku nk wat sndri tpi org da nk bagi terime jelah xnak kang merajuk lak. mekaceh la sbb sanggup susah payah dr paya jaras turun ke KL utk carik fresh flowers tu.. sy sgt suke warne bunge ni tpi hampehh.. sbb bukan aku yg dpt kan..sob sob..

Pot pouri ni aku wat sendri..serkup ngan kain net, ikat bawah cam sup bunjut haha pastu bawah die cam kembang sgt aku bwak ke atas balik separuh, ikat ngan getah n tampal ngan reben kecik sekeliling die. pastu tempek je bunge hiasan tu. Boleh la dr xde..

Tafsir quran n sejadah. Aku ikat je ngan reben, tempek bunga cket.. sejadah tu aku puas dok kelepet x jadi2 gak so sepupu aku tolong lipatkan camtu je konon2 rehal la tu..letak bunga reben hiasan n jurai manik..setel!


Lpas da wat tu rase cam serik lak nk wat hantaran sndri lagi hahaha w'pun agak best..trus ckap ngan mak nnt kawen kite tempah je lah kan..hahaha kan da malu ngan mak sendri..padan muke ko erin! durhaka lagi kt mak ko!


Wednesday, April 14, 2010

Mencari Tukang Amek Gambar

Aku nk tunang 24 April ni..hmm basically brg2 da beli la cume ade la 1 2 bende2 remeh yg still tercicir..termasuklah si tukang amek gambar utk ari tunang tu nnti..

em masih terpikir2 lagi..perlu ke nk hire org tuk amek gamba..ke nk amek gune kamera aku yg ala2 tu je..haish..hajat di ati mmgla nak! masalahnye aku tgk2 kt internet pakej2 fotografi yg ade..hargenye ehem buleh tahan gak mahalnye..matilah..org tunang ko nk tunang..org kuar duit ko kedek nk kuar duit erin!

haruslah..kann..duit bukan senang nk dpt..x kan senang2 nk bazir camtu jek kann..xpe xpe.. pikir lagi..ade mase nk pikir lg..ade seminggu lgi..

seminggu?!!...yg ado!

Better Late Than Never

Saye erin. Umor da 25 tahun tapi baru 1st time bukak blog.. why?? ntahla..lately byk bende yg jadi dlm idup..ade yg gembira n ade yg mndtgkan sakit pale..nk ngadu kt org blum tntu org nk layan kann..so i hope writing would help..at least a little..kann..so here it is..my first entry...

nk ucap kt dri sendri..welcome erin! ke dunia blogging memblogging ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...